fbpx

Процесът на продажби в България и Италия е по-еднакъв, отколкото предполагаме

Практическият наръчник “От любов към продажбите” от септември ще се продава и на Апенинския полуостров

Страната на ботуша е известна с вкусната храна, галещо небцето вино позитивизма на местните. Буйни по нрав, но и изключително екстровертни и общителни, на италианците се носи славата на добри търговци. Масовото мнение, че българи и италианци сме близки като светоусещане. В България сме гостоприемни и щедри, обичаме да се пазарим, но и винаги предразполагаме приятелски клиентът. От гледна точка на междуличностни взаимоотношения в сферата на търговията и двете нации имаме топли отношения с потребителите си и дори ги правим наши приятели.

Народопсихологията на всяка нация е различна – различни вярвания и ценности, но спрямо процеса на продажбите, според мен няма разлика. Те винаги съществуват и съдържат в себе си една и съща здрава основа, върху която независимо от нацията и националността, на кого продаваме и от кого купуваме. Тя е винаги една и съща и винаги започва с прости действия. Първо е привличане вниманието на клиента. Разговаряме и постепенно печелим неговото доверие. Начинът, по който изграждаме взаимоотношенията си е общо валиден за всички нации по света.

На 25-ти август в Италия излиза от печат книгата “От любов към продажбите”. Една година след своята българска премиера, базираната на реални тренинги по продажбени умения, тя ще покаже българската експертиза в продажбите. Дългогодишният ми опит ме научи на няколко неща, които са основни за търговията независимо от различията – презентационни умения, ентусиазъм и как лесно и ефективно да затваряме сделките си. От изключително значение е начинът, по който говорим за нашите продукти и енергията, чрез която предаваме на нашите клиенти. Ако успеем бодро, жизнерадостно и с умисъл да омагьосаме клиента то ефективно ще сме успели да затворим още една сделка.

Независимо, че с Италия ни делят повече от 1000 км, по отношение на продажбите сме много по-близки, отколкото предполагаме. След сериозния опит на тренинга „Виртуоз в продажбите“ в България е време да се пренесем на международна земя и вярвам, че ще мога да предам моите знания за добрата комуникация и в Италия.

Очаквайте след 30 септември появата на „От любов към продажбите“ на италианския пазар и новите курсове в Италия с мен.