fbpx

Eмоциите влияят 100% на продажбите

“Влияние на Емоционалната интелигентност върху процеса на продажба” е темата, по която Георги Христулев ще е лектор в конференцията Emotional Intelligence – Smart strategy for success – част от СЕДМИЦА НА ЕМОЦИОНАЛНАТА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ (15 – 18 АПРИЛ 2019)

Как приехте поканата на д-р Кардашева да участвате в конференцията?

Аз се занимавам с обучения в сферата на маркетинга и продажбите и основно компетенцията ми е свързана с продажбите и начина, по който ние общуваме по-добре с нашите клиенти. Фокус на работата ми е разглеждането на продажбата не само като процес на размяна на стока срещу пари, услуга срещу пари, а като процес, при който ние печелим нещо независимо дали се отнася в бизнес или в личен контекст. Приех поканата на д-р Кардашева с охота и с огромна отговорност. Причината е, че за първи път се случва подобно събитие на толкова висока степен,  в България. От друга страна, това е свързано и с доста голяма отговорност, тъй като темата за емоционалната интелигентност в България е сравнително слабо застъпена тепърва предстои да се развива. Емоционалната интелигентност е изключително важна за всеки от нас.

Влияят ли емоциите върху процеса на продажбите?

Влиянието на емоциите върху продажбите е 100%. Търговците, които се отличават с по-висока емоционална интелигентност, се отличават и с по-добри резултати. Причината за това е, че ние самите като човешки същества сме микс от емоции, който е затворен във физическо тяло. Границата на това физическо тяло е кожата. Търговците, които са по-осъзнати емоционално, умеят да пренасят своите емоции върху клиента. Например ако един търговец подходи с неосъзнат гняв към клиент, има много голям шанс да пренесе тази емоция към клиента и с това да провали сделката. Емоционалната интелигентност е изключително важна за продажбения процес и колкото по-осъзнат е един търговец, толкова по-ефективен е той по отношение на време и комуникация с клиентите. Това рефлектира и в начина, по който клиентите го търсят отново и отново. Всеки от нас предпочита да общува с емоционално осъзнат човек.

Защо има нужда от фондация за развитие на емоционалната интелигентност?

Нейното наличие е изключително важно. От изключително значение е организирането на срещи, семинари и конференции, в които  всеки човек може да получи малко повече осъзната емоционална стойност за себе си. Фондацията събира набор от експерти, които биха могли да помогнат във всяка сфера на живота. Благодарение на д-р Кардашева тя ни свързва с много други международни организации. Според мен с дейностите си Фондацията за развитие на емоционална интелигентност ще подпомага българина да получи много повече спокойствие, чувство на удовлетвореност и щастие в комуникацията си, независимо дали е с клиенти или с членове на семейството. Бих казал, че това е здравословно за общността в България, но и за Балканите като място, което обитаваме.

 

P.S. Свържи се с мен, за да разбереш повече за връзката между емоциите и продажбите.

Потърси ме за консултация тук: https://salescoach.bg/contact/